Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept rode bietenorzo Aan tafel bij Jannie x Grand'Italia

Orzo met biet en geitenkaas

Orzo di barbabietola con formaggio di capra

Makkelijk
25 min
Vegetarisch

Zin in een kleurrijke, moderne pastamaaltijd? Deze orzo met biet en geitenkaas van Aan tafel bij Jannie is een echte smaakmaker. De malse orzo neemt de rijke bietensaus prachtig op, die zorgt voor een zoet-aardse ondertoon. Een royale verkruimeling geitenkaas maakt het gerecht romig en fris, met een zachte, lichtzure kick die perfect in balans is met de groenten. Het resultaat: een bord bieten orzo dat zowel comfortfood als showstopper is, snel klaar en voedzaam. Ideaal voor doordeweeks en feestelijk genoeg voor een etentje. Serveer met rucola, walnoten en balsamico dressing voor die Italiaanse finishing touch. Dit is orzo met geitenkaas zoals je ‘m wilt: romig, kleurrijk en boordevol smaak.

Aantafelbijjannie x Grand'Italia
Een recept van: Aan tafel bij Jannie
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 300 g Orzo
    Product Orzo Tradizionali Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Orzo Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 3 gekookte rode bieten
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 6 takjes tijm (gerist)
  • 0.5 citroen (sap)
  • 125 ml groentebouillon
  • 75 g rucola
  • 1 el balsamico crème
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 50 g walnoten (grof gehakt)
  • Peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Snijd één rode biet in kleine blokjes en de andere twee in grove stukken. Houd de kleine bietenblokjes apart.
  2. Verhit een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg de grove stukken biet en tijm toe en bak kort mee.
  3. Voeg de groentebouillon toe en laat 5-7 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Kook intussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten voor een 'al dente' bite.
  5. Pureer de bieten met 2 schijfjes geitenkaas in een blender tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
  6. Meng de gekookte orzo door de bietensaus. Voeg de kleine bietenblokjes toe voor extra bite.
  7. Verdeel de rucola over borden en schep de bietenorzo erop. Drizzle er wat balsamico crème over en garneer met de overige geitenkaas, walnoten en tijm.
Buon appetito!
Een recept van: Aan tafel bij Jannie
Aantafelbijjannie x Grand'Italia

In de keuken is Janneke van Aan tafel bij Jannie op haar vrolijkst. Ze deelt makkelijke en vooral smaakvolle recepten. Met Grand’Italia zet ze in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel. Onmisbaar in haar keuken? Goede olijfolie en citroenen!

Bekijk meer recepten van Aan tafel bij Jannie!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Inspiratie Ravioli recepten Grand'Italia

Ravioli recepten

Ravioli is een van die pastasoorten die meteen warmte, elegantie en...