Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept orzo salade met groene asperges en spinazie Grand'Italia

Makkelijke orzo spinazie asperge salade

Insalata di orzo facile con asparagi verdi e spinaci

Makkelijk
20 min
Vegetarisch

Deze spinazie asperge salade is de ideale zomerse orzo salade: fris, licht en zó klaar. TikTok-chef Luuk maakte dit recept voor ons. Boordevol groene asperges, verse spinazie en zachte orzo. Perfect als snelle lunch, bijgerecht bij de barbecue of lichte avondmaaltijd. Simpel, voedzaam en 100% smaakvol, precies zoals je het van ons mag verwachten.

Luuk x Grand'Italia
Een recept van: Luuk
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 125 g Orzo
    Product Orzo Tradizionali Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Orzo Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 2 el Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 250 g groene asperges (in stukjes)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 75 g bladspinazie
  • 75 g feta
  • Handje verse basilicum
  • 0.5 citroen (sap)
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Gril de courgette en asperges in een scheut olijfolie totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Voeg de Italiaanse kruiden toe voor extra smaak.
  2. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten, voor een lekkere 'al dente' bite.
  3. Meng de pesto, het sap van een halve citroen en de olijfolie tot een dressing.
  4. Meng alle ingrediënten, inclusief de ongekookte bladspinazie en verse basilicum, met elkaar in een saladekom en top af met verkruimelde feta.
Buon appetito!

Tip van ons!

Als de spinazieblaadjes te groot zijn voor in de salade dan kun je deze het beste verscheuren of klein snijden, zodat het makkelijker eet.

Een recept van: Luuk
Luuk x Grand'Italia

Dit is Luuk, het TikTok-gezicht van Grand’Italia. Zijn liefde voor pasta is met de paplepel ingegoten door zijn moeder, die 10 jaar in Italië woonde. Zijn favoriet? Pasta al Salmone met Grand’Italia Half-Volkoren Spaghetti voor de perfecte bite. Wakker maken? Alleen voor dit of een woningbrand. Pittige sauzen en truffel? Altijd een goed idee!

Bekijk meer recepten van Luuk!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten