Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept kerstboom kaasbrood TikTok Grand'Italia

Kerstboom van bladerdeeg met pesto en kaas

Pane al formaggio con albero di Natale e pesto

Gemiddeld
30 min
Vegetarisch

Op zoek naar een feestelijk en verrassend hapje voor de kersttafel? Deze kerstboom van bladerdeeg met pesto en kaas is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een smaakexplosie! De combinatie van luchtig bladerdeeg, romige mozzarella en de kruidige smaak van Pesto Rosso maakt dit recept onweerstaanbaar. Het leuke is dat je deze kerstboom eenvoudig zelf maakt. Serveer hem met een kommetje warme sugocasa als dip en je hebt een hartige snack waar iedereen van smult. Perfect voor een borrel, brunch of als originele blikvanger op jouw kersttafel.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • Rode pesto
    Product Pesto Rosso Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Onze rode pesto wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met zongerijpte tomaten voor een heerlijke tomatensmaak.

    Bekijk product
  • Sugocasa Tradizionale
    Product Sugocasa Tradizionale Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.

    Bekijk product
  • 4 rollen pizzadeeg
  • 800 g mozzarellasticks (in stukjes van 2cm)
  • Parmezaanse kaas
  • Peterselie
  • 120 g gesmolten boter
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg bakpapier op de bakplaat.
  2. Rol het pizzadeeg uit en snijd er vierkantjes van 5 cm van. Wikkel elk stukje pizzadeeg om een stukje mozzarella. Druk de naad goed dicht.
  3. Leg de pizzadeeg balletjes met de naad naar beenden op de bakplaat in de vorm van een kerstboom. Laat de balletjes elkaar net raken.
  4. Meng de gesmolten boter met de Pesto Rosso, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden in een kommetje. Smeer het deeg met het boter-pesto mengsel in.
  5. Bak de kerstboom 15-20 minuten tot hij mooi goudbruin is. Warm intussen de sugocasa op en doe dit in een kommetje.
  6. Bestrooi de warme pizzaboom met extra kaas en peterselie zodra hij uit de oven komt. Smullen maar!
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten