Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Crispy prosciutto met pistache pesto en burrata
Prosciutto croccante con pesto di pistacchi e burrata
Makkelijk
15 min
Glutenvrij
Op zoek naar een spectaculair borrelhapje dat weinig moeite kost maar groots scoort? Deze crispy prosciutto hapjes zijn een echte showstopper. Gevuld met romige burrata en onze pistache pesto, combineren ze zout, zacht en krokant in één hap. TikTok-chef Luuk ontwikkelde dit recept; perfect voor feestjes, borrels of als voorgerecht met Italiaanse flair.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
90 g Tomaat-pistache pesto
Pesto Pomodori e Pistacchi wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met onder meer zongedroogde tomaten en pistachenoten.
Bekijk product150 g proscuitto ham3 bollen burrataVerse basilicum (fijngesneden)Handje pistachenotenBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de prosciutto in een cupcake bakvorm en bak deze krokant af in de oven voor 8 minuten.
- Laat de proscuitto bakjes afkoelen en haal deze voorzichtig uit de bakvorm.
- Doe een beetje Pesto Pomodori e Pistacchi onderin de proscuitto bakjes als bodem.
- Breek de burrata en verdeel deze over de proscuitto bakjes. Dit mag rijkelijk!
- Maak de krokante proscuitto hapjes af met de fijngehakte basilicum en pistachenootjes.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.