Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept krokante gnocchi met citroen-pestodressing Grand'Italia

Crispy gnocchi salade met citroen-pesto dressing

Insalata di gnocchi croccanti con condimento al limone e pesto

Makkelijk
20 min
Vegetarisch

Janneke, van Aan tafel bij Jannie, maakt een frisse en krokante twist op pastasalade: een crispy gnocchi salade. De goudbruin gebakken gnocchi combineert perfect met een citroen-pesto dressing, romige mozzarella en knapperige pistachenoten. Samen met rucola, cherrytomaten, zongedroogde tomaten, komkommer en basilicum is dit een kleurrijk gerecht dat smaakt naar de zomer.

Aantafelbijjannie x Grand'Italia
Een recept van: Aan tafel bij Jannie
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 500 g Mini Gnocchi di Patate
    Product Mini Gnocchi di Patate Grand'Italia

    Grand’Italia Mini Gnocchi di Patate wordt gemaakt van 85% aardappel en 13% bloem. Daarmee zijn deze kleine Italiaanse aardappel knoedels een heerlijk alternatief voor pasta, aardappels of rijst.

    Bekijk product
  • 2 el Tomaat-pistache pesto
    Product Pesto Pomodori e Pistacchi Grand'Italia

    Pesto Pomodori e Pistacchi wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met onder meer zongedroogde tomaten en pistachenoten.

    Bekijk product
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • 100 g cherrytomaten (in kwarten)
  • 10 stuks Zongedroogde tomaten
    Product Pomodori Secchi Grand'Italia

    Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.

    Bekijk product
  • 0.5 komkommer (in blokjes)
  • 1 bol buffelmozzarella (in stukjes)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Extra vierge olijfolie
  • 0.5 citroen (sap en rasp)
  • 35 g rucola
  • 60 g pistachenoten (grof gehakt)
  • Handje verse basilicum
  • Peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Snijd de zongedroogde tomaatjes in repen.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de mini gnocchi krokant in ca. 8-10 minuten.
  3. Meng de pesto met de Griekse yoghurt, extra vierge olijfolie, citroenrasp en -sap, en peper en zout naar smaak.
  4. Doe de rucola, blokjes komkommer, krokante gnocchi, zongedroogde tomaatreepjes, cherrytomaatjes en rode ui in een schaal.
  5. Meng de salade met de dressing, en top hem af met mozzarella, basilicum en pistachenoten.
Buon appetito!
Een recept van: Aan tafel bij Jannie
Aantafelbijjannie x Grand'Italia

In de keuken is Janneke van Aan tafel bij Jannie op haar vrolijkst. Ze deelt makkelijke en vooral smaakvolle recepten. Met Grand’Italia zet ze in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel. Onmisbaar in haar keuken? Goede olijfolie en citroenen!

Bekijk meer recepten van Aan tafel bij Jannie!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten