Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Zomerse gnocchi salade Grand'Italia

Zomerse crispy gnocchi salade met Pesto Rosso

Insalata estiva di gnocchi croccanti con Pesto Rosso

Makkelijk
25 min
Vegetarisch

Geef gnocchi een zomerse twist met deze crispy gnocchi salade. De goudbruin gebakken gnocchi combineer je met zongedroogde tomaatjes, courgette, rode ui en rucola. Afgetopt met feta, verse kruiden en een frisse dressing van magere kwark, Pesto Rosso, honing en citroen. Een kleurrijke en verrassend lichte maaltijd die perfect is voor warme dagen.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 500 g Gnocchi di Patate
    Product Gnocchi di Patate Grand'Italia

    Grand’Italia Gnocchi di Patate wordt gemaakt van 80% aardappel en 18% bloem. Daarmee zijn deze Italiaanse aardappel knoedels een heerlijk alternatief voor pasta, aardappels of rijst.

    Bekijk product
  • 90 g Rode pesto
    Product Pesto Rosso Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Onze rode pesto wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met zongerijpte tomaten voor een heerlijke tomatensmaak.

    Bekijk product
  • 100 g Zongedroogde tomaten
    Product Pomodori Secchi Grand'Italia

    Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.

    Bekijk product
  • 1 courgette (in gehalveerde plakjes)
  • 1 rode ui (in ringen)
  • 2 handjes rucola
  • 80 g feta
  • Handje basilicum
  • 2 el magere kwark
  • 1.5 el honing
  • 0.25 citroen (sap en rasp)
  • Fijngesneden peterselie
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Snijd de zongedroogde tomaatjes doormidden.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een grillpan en gril de courgette aan beide kanten goudbruin.
  3. Meng de gnocchi met een scheut olijfolie, zodat ze goed zijn ingevet, en leg ze voor 20 minuten in de airfryer. Schud de gnocchi af en toe goed.
  4. Meng in een kommetje de magere kwark, honing, Pesto Rosso, citroensap en fijngesneden peterselie, voor de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe de rucola, krokante gnocchi, gegrilde courgette, rode ui, zongedroogde tomaatjes en de dressing in een kom en meng alles goed.
  6. Brokkel de feta over de salade om hem af te maken.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten