Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Creamy steak pasta: romige rigatoni met malse biefstuk
Pasta cremosa con bistecca: rigatoni cremosi con tenera bistecca
Gemiddeld
25 min
Eiwitrijk
Dit gerecht is pure verwennerij: creamy steak pasta! Stevige rigatoni wordt gecombineerd met sappige biefstukreepjes en een zijdezachte saus van roomkaas, paprika en knoflook. Afgewerkt met Parmezaanse kaas voor een extra romige touch. Perfect voor een luxe diner dat toch eenvoudig te bereiden is en die comfort met elegantie perfect combineert.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
200 g Rigatoni
Bij Grand’Italia maken we de Rigatoni Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product100 g roomkaas met kruiden275 g biefstuk1 witte ui (fijngesneden)1 rode paprika (in blokjes)2 tl paprikapoeder2 tenen knoflook (fijngehakt)1 blokje runderbouillon (verkruimeld)30 g Parmezaanse kaas (geraspt)Peper en zoutOlijfolieBereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kruid de biefstuk met paprikapoeder, peper en zout. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de biefstuk kort op hoog vuur bruin.
- Haal de biefstuk uit de pan en zet apart in aluminiumfolie. Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook.
- Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 12 minuten voor een 'al dente' bite. Bewaar een kopje kookvocht.
- Voeg de paprika toe aan de pan met knoflook en ui, en bak een aantal minuten mee.
- Voeg de roomkaas toe en verkruimel het bouillonblokje door de saus. Voeg een scheut kookvocht toe en meng tot er een romige saus ontstaat.
- Giet de pasta af en meng door de saus. Voeg eventueel nog een beetje extra kookvocht toe om de pasta nog romiger te maken
- Snijd de biefstuk in reepjes en verdeel over de pasta. Maak af met Parmezaanse kaas en eventueel een beetje extra peper.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.