Onze lekkerste vegetarische/veganistische recepten

(12)
Grand'Italia Vegetarische recepten

Eet je doordeweeks wel eens een dagje geen vlees? Volg je al een langere tijd een vegetarische levensstijl? Of eet je juist helemaal geen dierlijke producten? Dan helpen we je graag met een paar gemakkelijke en lekkere pasta recepten, zonder vlees en sommige helemaal zonder dierlijk product, zodat ook jij kunt genieten van de recepten voor La Bella Vita. 

Want bij Grand'Italia vinden we zorgen voor onze wereld ook belangrijk. We houden van heerlijk eten en van de Italiaanse kazen en lokale vleeswaren, net zoals de Italianen. Maar we beseffen ook dat een dag of week zonder vlees een groot effect kan hebben op onze voetprint die wij achterlaten. We zijn ons er ook van bewust dat iedereen op zijn eigen manier een steentje bijdraagt. Of je nu een dag geen vlees eet of nooit vlees eet, we willen allemaal lekker eten! En dat kan in de Italiaanse keuken ook zeker goed vegetarisch of veganistisch. 

We hebben daarom onze favoriete vegetarische recepten voor je verzameld, zodat jij de lekkerste recepten op een rijtje hebt. Enkele van deze recepten zijn zelfs al veganistisch. Anderen zijn heel gemakkelijk veganistisch te maken, door één of twee ingrediënten (vaak de gebruikte kazen) te vervangen door een veganistische variant. Deze zijn tegenwoordig in bijna iedere supermarkt verkrijgbaar en ook de keuze is best divers. 

Onze favorieten!

 1. Vegan pastasalade met kipstuckjes (VEGAN)
 2. Lasagne met groenten en Ovensaus 
 3. Klassieke lasagne met rul gehackt (VEGAN)
 4. Half Volkoren Fusilli met Sugocasa, broccoli en paprika
 5. Pastasalade met ricotta, avocado en gegrilde groenten
 6. Tomatensoep met Mini Conchiglie (VEGAN)
 7. Spaghetti met cavolo nero in knoflook
 8. Spaghetti met gegrilde aubergine
 9. Volkoren Fusilli met tuinerwten en broccoli (VEGAN)
 10. Spaghetti Half Volkoren met broccoli en zongedroogde tomaten
 11. Spaghetti aglio olio e peperoncino (VEGAN [vervang de Spaghetti all'Uovo door Spaghetti Tradizionali])

Heb je zelf een heerlijk vegetarisch of veganistisch recept gemaakt met één van onze producten? Tag ons dan op Instagram met @granditalianl, zodat we het kunnen zien. Buon appetito!

 

 

Beoordeel dit artikel