Tagliatelle alla bolognese

Tagliatelle met bolognesesaus

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pastasaus Sugocasa Tradizionale 690g Grand'Italia

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

  • Pasta Tagliatelle all'Uovo 500g Grand'Italia

    Tagliatelle wordt gemaakt door vellen pasta op te rollen en in linten te snijden.

Voedingswaarden

  • Energie

    940kcal

  • Koolhydraten

    88g

  • Eiwitten

    36g

  • Vetten

    46g

  • Vezels

    9g

Bereidingswijze Tagliatelle alla bolognese

  • Stap 1

    Verhit 2 el olijfolie in een ruime braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij ca. 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schenk de Sugocasa in de pan en breng tegen de kook. Laat 15 min. zachtjes koken. Pureer de saus met de staafmixer.

  • Stap 2

    Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de pancetta ca. 5 min. Voeg het gehakt toe en roerbak samen met het spek tot het bruin en rul is. Schenk de wijn in de pan en voeg de laurier, tijm en bouillon toe. Laat koken tot bijna alle wijn is verdampt.

  • Stap 3

    Doe het vlees bij de tomatensaus en laat alles nog 20 min. zachtjes koken. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm.

  • Stap 4

    Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de saus. Bestrooi met peterselie en basilicum.

Kooktip bij Tagliatelle alla bolognese

Voor een traditionele ragù, zoals Italianen deze saus noemen, moet je wel wat tijd uittrekken. Wil je sneller aan tafel? Gebruik dan 600 g Bolognese (pot, Grand’Italia).

Tip
Beoordeel dit recept