Koude pastasalade

Grand’Italia koude pastasalade

Wist je dat je voor een koude pastasalade de gekookte pasta anders behandelt, dan voor een warm pastagerecht? Dat heeft alles te maken met het zetmeel dat pasta plakkerig maakt. De ene keer is dat handig, de andere keer juist niet. Probeer het uit met een van onze (koude) pastasalade-recepten op deze pastasalade-pagina.

Spoel je pasta nu wel of niet af na het koken? Ja en nee. Voor een koude pastasalade is het advies om de pasta wel even kort na te spoelen. Dat is belangrijk om de pasta snel af te laten koelen, anders gaart hij nog na en wordt de pasta overgaar. Bovendien verwijder je zo het vrijgekomen zetmeel dat in een koude salade plakkerig wordt.

Laat voor een koud gerecht de afgespoelde pasta nooit in het water staan, maar laat goed uitlekken en meng er meteen wat olijfolie door. In warme pastagerechten zorgt het zetmeel er juist voor dat de saus beter aan de pasta hecht, dus spoel je de pasta niet af. Kook de pasta niet al te lang - nog net niet beetgaar - haal deze uit het kokende water en voeg toe aan de warme saus om nog even door te garen. Doe geen olijfolie bij de pasta, want zonder olie neemt de pasta de smaken van de saus optimaal op.

Grand’Italia Salade Pasta Penne Recept Pastasalade met pesto

Beoordeel dit artikel