Verse basilicum van duurzame landbouw

poster-image

Vanaf juni 2023 is het verse basilicum in onze pesto’s afkomstig van duurzame landbouw met de ISCC PLUS certificering. (International Sustainability and Carbon Certification). Dit is een streng certificaat die duurzaamheid en traceerbaarheid van de gehele basilicumketen garandeert, van oogst tot verwerking in fabriek, milieu-impact en overeenkomsten met onze leveranciers. Ook onze fabriek in Noord-Italië waar onze Pesto alla Genovese wordt geproduceerd is gecertificeerd.   

Voor ons is dit een belangrijke stap in onze merkduurzaamheidsdoelstellingen. Het garandeert daarnaast de simpele, pure smaak van de beste ingrediënten, zoals je dat van de Italiaanse keuken verwacht. Beter voor jezelf en beter voor de wereld. Ook dat is La Bella Vita!  

De oogst voor de verse basilicum voor onze pesto’s vindt eens per jaar plaats in de zomermaanden van juni t/m augustus. De uitgestrekte basilicumvelden van liggen in Noord-Italië, in de regio Emilia-Romagna. Benieuwd hoe onze Pesto alla Genovese gemaakt wordt? Bekijk deze video.  

Wat maakt de teelt duurzaam? 

Duurzaamheid basilicum plant Grand'Italia 1. Goede verzorging van het land

Het land heeft rust nodig en daarom krijgt de grond gedurende de hele winter de kans om te herbevolken met micro-organismen en wordt er gewisseld tussen het telen van basilicum, tomaat, graan en gras (Erba medica) om het land optimaal te houden. 

Duurzaamheid bij Grand'Italia 2. Ruimte voor biodiversiteit

3% van het land van de basilicumleveranciers is toegewezen aan het telen van bloeiende bloemen. Dit is om respect voor de biodiversiteit te garanderen en de aanwezigheid van nuttige insecten, zoals bijen en lieveheersbeestjes te vergroten. Zij zijn essentieel om de natuur gezond te houden en te beschermen.  

Duurzaamheid boer Grand'Italia 3. Onze boeren, onze familie

We werken al jaren nauw samen met dezelfde leveranciers en hebben sterke banden opgebouwd. Met sommige leveranciers werken we al bijna 30 jaar samen. Er kan vertrouwd worden op de hoge kwaliteit van hun grondstoffen. Daarnaast zijn goede werkomstandigheden voor alle werknemers een belangrijk onderdeel in het contract met de toeleverancier en in onze productiefabrieken. 

Duurzaamheid Guiseppe Bonati Grand'Italia

Statement van een van onze boeren

"In de zomer van 1992 vond er een metamorfose plaats, een gok die na verloop van tijd raak bleek te zijn. GBFoods stelde me de teelt van basilicum voor. We zijn begonnen met 3000 m2 teelt om te kijken of het haalbaar was of niet. De verwerking gebeurde uitsluitend met de hand, de basilicum werd met een schaar geoogst, we gingen op intuïtie af, we hadden niet de benodigde apparatuur; gelukkig was het klimaat in die zomer mild."

Giuseppe Bonati

We zijn trots om samen te werken met

 

ISCC PLUS Certification / Downloads / Berry Superfos | Rigid ...

Gecertificeerde duurzaamheid

Het is een vrijwillige norm waarmee we de naleving van duurzaamheids- en traceerbaarheidscriteria in de hele voedselproductieketen kunnen controleren. Ga voor meer informatie naar https://www.iscc-system.org/.

Beoordeel dit artikel