Spaghetti met magere gehaktballetjes en courgette

Spaghetti con polpette magro e zucchine

(15)

Gezond eten is een belangrijke routine. Dit recept met Spaghetti all'Uovo en Sugocasa Erbe behoeft maar weinig ingrediënten, om te kunnen genieten van de pure smaken. Het recept zit vol goede voedingsstoffen. 

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Spaghetti all'Uovo 500g Grand'Italia

    Het gebruik van eieren geeft een volle smaak aan de bekendste pasta van alle pasta's, spaghetti.

  • Pastasaus Sugocasa Erbe 690g Grand'Italia

    Sugocasa Erbe is een heerlijke tomatensaus met kruiden, en de verse tomatensmaak van de 1,5kg zongerijpte tomaten.

Voedingswaarden

  • Energie

    605kcal

  • Koolhydraten

    89,2g

  • Eiwitten

    35,6g

  • Vetten

    10,4g

  • Vezels

    7,5g

Bereidingswijze Spaghetti met magere gehaktballetjes en courgette

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 11 minuten, zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 2

    Verhit de olie in een hapjespan en bak de magere rundergehaktballetjes. Voeg de blokjes courgette toe. Rits de blaadjes tijm van de steeltjes en voeg aan de pan toe. Doe de Sugocasa Erbe bij de magere rundergehaktballetjes en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

  • Stap 3

    Schep de gekookte spaghetti door de saus.

  • Stap 4

    Verdeel het gerecht over borden of een schaal en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.

Kooktip bij Spaghetti met magere gehaktballetjes en courgette

Dit recept is ook heel lekker als je liever vegetarisch eet, of iets meer groenten wilt toevoegen. Voeg dan 1 grote aubergine (in blokjes) toe en vervang de gehaktballetjes door 300g verse spinazie. 

Tip
Beoordeel dit recept