Romige Gnocchi Romana met zongedroogde tomaat

Gnocchi cremosi alla romana e pomodori secchi

Op zoek naar een heerlijk en eenvoudig recept om je smaakpapillen te verwennen? Probeer dan onze romige gnocchi, gemaakt met maar enkele ingrediënten. Dit gerecht combineert de zachte textuur van Grand’Italia Gnocchi di Patate met de rijke volle smaak van de Grand’Italia Romana pastasaus, gemaakt met de Italiaanse kazen; Pecorino Romano DOP, Grana Padano DOP en romige mascarpone. De toevoeging van courgette en Grand’Italia Pomodori Secchi zorgt voor de smaakvolle twist. Dit romige gnocchi recept is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of een gezellig etentje met vrienden. Laat je verrassen door de Italiaanse smaken en geniet van een culinair hoogstandje in je eigen keuken. 

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Romige Gnocchi Romana met zongedroogde tomaat

  • Stap 1

    Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de Gnocchi di Patate in 15 minuten goudbruin en krokant.

  • Stap 2

    Snijd de courgette in plakjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de courgette 2 tot 3 minuten per kant.

  • Stap 3

    Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine reepjes en snijd de basilicumblaadjes fijn.

  • Stap 4

    Schep dan de Romana pastasaus , zongedroogde tomaten, basilicum, gegrilde courgette en een beetje van de Parmezaanse kaas door de gebakken gnocchi.

  • Stap 5

    Verdeel de gnocchi over twee borden en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Welke saus bij gnocchi? Wist je dat gnocchi door de luchtige structuur goed samen gaat met een romige saus? Onze Romana pastasaus gebruiken we graag als gnocchi saus, omdat de mascarpone en de Italiaanse kazen; Pecorino Romano DOP en Grana Padano DOP zorgen voor een romige smaakexplosie in combinatie met de Gnocchi di Patate. Rasp er nog wat verse Grana Padano over en je hebt de perfecte gnocchi combi gevonden! 


Wil je meer weten over welke pasta’s en pastasauzen goed samen gaan? We vertellen je alles over de vriendschappen van pasta en saus in Italiaanse recepten in ‘welke pasta eet je bij welke saus?’. 
 

Kooktip bij Romige gnocchi romana met zongedroogde tomaat

Nog gemakkelijker dit recept maken? De dames van Chicks Love Food waarmee we dit heerlijke recept hebben ontwikkeld hebben een super handige instructievideo gemaakt. Klik op de link om de instructievideo te bekijken! Zo zet jij dit gerecht nog makkelijker op tafel en blijft er meer tijd over om van La Bella Vita te genieten. 

Kooktip
Beoordeel dit recept