Ovenpasta met lekker veel kaas

Pasta al forno con tanto formaggio

@vitalityislife: 'Ik HOU van Italië en van Italiaans eten. Vét goed idee om pasta uit de oven te maken. Smullen!'

  • < 60
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • Pastasaus Formaggio 400g Grand'Italia

    Tomatensaus met heerlijke Italiaanse kaas.

  • Pasta Mini Fusilli Tradizionali 350g Grand'Italia

    Mini Fusilli is een kleine spiraalvormige pasta, gemaakt van harde tarwe (grano duro), met een stevige ‘al dente’ bite.

Bereidingswijze Ovenpasta met lekker veel kaas

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Stap 2

    Meng de aubergine met een flinke scheut olijfolie, de Italiaanse kruiden en zwarte peper. Leg de aubergine op de grill of in een grillpan, tot de aubergine mooi bruin is geworden.

  • Stap 3

    Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na enkele minuten de kipfilet toe en bak 5-7 minuten mee op middelhoog vuur.

  • Stap 4

    Voeg de paprika en de courgette toe aan de pan met de kipfilet en roer door.

  • Stap 5

    Laat het vocht van de groenten grotendeels verdampen (ruim 5 minuten) en doe de Formaggio pastasaus erbij, gevolg door een handje verse basilicum.

  • Stap 6

    Doe de saus, fusilli en gegrilde aubergine in een grote kom en roer goed door.

  • Stap 7

    Verspreid het pastamengsel over de ovenschaal. Verdeel de mozzarella er overheen, gevolgd door de geraspte kaas. Besprenkel met de paprikapoeder en nog wat Italiaanse kruiden.

  • Stap 8

    Bak de pasta voor nog 30 minuten in de voorverwarmde oven en buon appetito!

Grand'Italia La Bella Vita

La Bella Vita tip

Kelly maakte dit heerlijke recept voor ons. Het recept kun je ook op haar instagram vinden: @vitalityislife. Bezoek ook eens haar website www.vitalityislife.nl, voor vele heerlijke andere recepten.

Kooktip bij Ovenpasta met lekker veel kaas

Voor nog wat extra pit aan het gerecht kun je natuurlijk nog smaakvolle en pittige peperoncino toevoegen. Deze voeg je in de bereidingswijze toe bij stap 6. 

Tip
Beoordeel dit recept