Mini Penne con pesto e pomodori

Mini Penne met pesto en tomaten

(889)

Het begint allemaal met basilicum! Dan liefst de wilde basilicum uit Ligurië, de smalle kustprovincie in het noordwesten van Italië. Daar groeit een overvloed aan basilicum en daar moesten de bewoners natuurlijk iets mee.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    675kcal

  • Koolhydraten

    70g

  • Eiwitten

    22g

  • Vetten

    33g

Bereidingswijze Mini Penne con pesto e pomodori

  • Stap 1

    Breng een pan water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten lichtbruin. Doe ze op een bord.

  • Stap 3

    Halveer de tomaatjes.

  • Stap 4

    Schep de pesto, olie en tomaten door de pasta.

  • Stap 5

    Strooi de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum erover.

Mini Penne con pesto e pomodori

De Liguriërs wreven de kruidenblaadjes fijn, goten er wat krachtige olijfolie uit de streek bij, voegden knoflook en pecorino (pittige schapenkaas) toe, et voilà: de pesto was geboren.

Je kunt voor dit gerecht ook gewone penne gebruiken.

Beoordeel dit recept