Lasagne met aubergine

Lasagne melanzane

(1890)

Melanzane is Italiaans voor aubergines, de basis voor deze vegetarische lasagne. Het woord ‘Melanzane’ wordt ook wel gebruikt voor een lasagne bestaand uit laagjes aubergine met Parmezaanse kaas. Wij  voegen pastavellen toe aan deze klassieker voor een lekkere al dente-bite.

  • < 60
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Lasagne all'Uovo 250g Grand'Italia

    Lasagnebladen met een rijke volle pastasmaak.

  • Grand'Italia Sugocasa Erbe

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Bereidingswijze Lasagne met aubergine

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180℃ en snijd de groenten.

  • Stap 2

    Haal de aubergines door de bloem en bak in 1 dl olijfolie tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

  • Stap 3

    Verhit 2 eetlepels olie en bak de ui tot deze glazig is, voeg de Sugocasa Erbe, oregano en de basilicum toe en laat 10 min. zachtjes koken.

  • Stap 4

    Leg een laagje lasagnevellen op de bodem van een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel hierover een laagje saus gevolgd door aubergines, mozzarella en kaas.

  • Stap 5

    Leg de volgende laag pastavellen er gekruist op en ga in dezelfde volgorde door tot de ingrediënten op zijn. Eindig met mozzarella en kaas.

  • Stap 6

    Bak de lasagne in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Beoordeel dit recept