Fusilli met Sugocasa, broccoli en gele paprika

Fusilli con Sugocasa, broccoli e peperone

(15)

Voorafgaand aan een grote inspanning is het belangrijk om koolhydraten te stapelen, zodat je lichaam voldoende energie opslaat. Dit recept met Fusilli Tradizionali is dus perfect om te eten voordat je gaat sporten of een andere inspanning levert. 

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Fusilli Tradizionali 500g Grand'Italia

    Fusilli is een spiraalvormige pasta, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.

  • Pastasaus Sugocasa Tradizionale 690g Grand'Italia

    Sugocasa is een heerlijke basis voor al je Italiaanse gerechten, met verse tomatensmaak van de 1,5kg zongerijpte tomaten.

Voedingswaarden

  • Energie

    549kcal

  • Koolhydraten

    87,1g

  • Eiwitten

    9,3g

  • Vetten

    10,7g

  • Vezels

    10,0g

Bereidingswijze Fusilli met Sugocasa, broccoli en gele paprika

  • Stap 1

    Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 9 min.uten zodat deze lekker ‘al dente’ blijft.

  • Stap 2

    Fruit de knoflook en ui in 3 el olijfolie tot deze mooi glazig zijn.

  • Stap 3

    Voeg de broccoli toe in de olijfolie en bak deze vervolgens 2 minuten mee.

  • Stap 4

    Voeg de gele paprika toe en bak deze nogmaals 2 minuten mee.

  • Stap 5

    Voeg de Sugocasa Tradizionale en de verse oregano toe (en eventueel zwarte peper naar smaak). Laat de saus vervolgens voor 10 minuten sudderen op laag vuur.

  • Stap 6

    Schep de saus door de pasta, garneer met Parmezaanse kaas en serveer direct!

Kooktip bij Fusilli met sugocasa, broccoli en gele paprika

Voeg gebakken (vegetarische) kipreepjes of garnalen toe, voor extra eiwitten en om lekkere variatie aan te brengen in dit gezonde recept. 

Tip
Beoordeel dit recept