Zuppa di pomodoro al pesto

Rijkgevulde tomatensoep met pesto

  • < 20
  • Gevogelte

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    330kcal

  • Koolhydraten

    34g

  • Eiwitten

    20g

  • Vetten

    12g

  • Vezels

    5g

Bereidingswijze Zuppa di pomodoro al pesto

  • Stap 1

    Snijd de courgette over de lengte doormidden. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en de prei in ringen. Was de preiringen en laat uitlekken in een vergiet.

  • Stap 2

    Breng 500 ml water met de Sugocasa aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de vermicelli toe. Laat 5 min. zachtjes koken.

  • Stap 3

    Voeg de wortel en prei toe en kook 3 min. mee. Doe de kip en courgette erbij en laat alles nog 5 min. koken tot de kip gaar is.

  • Stap 4

    Verdeel de soep over borden, roer er een lepel pesto door en besprenkel met extra vergine olijfolie. Lekker met croutons.

Kooktip bij Zuppa di pomodoro al pesto

Zo maak je croutons: snijd 2 sneetjes oud (wit)brood in dobbelstenen van 1 cm. Verhit 4 el olijfolie in een koekenpan en voeg een geplette teen knoflook toe. Doe de stukjes brood erbij en bak ze in ca. 4 min. bruin en krokant. Schep regelmatig om. Bestrooi met een beetje zout en peper. Leg ze op een bord en laat afkoelen.

Tip
Beoordeel dit recept