Penne all’Amatriciana

Penne met pittige speksaus

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pastasaus Sugocasa Erbe 690g Grand'Italia

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

  • Pasta Penne Tradizionali 500g Grand'Italia

    Grand'Italia penne is geribbeld en hierdoor ideaal voor een wat grovere saus.

Voedingswaarden

  • Energie

    803kcal

  • Koolhydraten

    92g

  • Eiwitten

    27g

  • Vetten

    35g

  • Vezels

    9g

Bereidingswijze Penne all’Amatriciana

  • Stap 1

    Verhit de olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui, wortel, bleekselderij en knoflook ca. 5 min. op zacht vuur. Voeg de Sugocasa toe en laat ca. 15 min. zachtjes koken. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper.

  • Stap 2

    Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op matig vuur 3 min. Voeg de witte uienringen toe en bak ze 5 min. op laag vuur samen met het spek. Verkruimel de pepertjes onder een pan (of in een vijzel) en voeg ze samen met de tomatensaus toe. Laat alles nog 10 min. zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout.

  • Stap 3

    Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht. Roer de pasta door de saus, samen met het kookvocht. Verdeel over borden en rasp de pecorino erover. Lekker met een groene salade.

Kooktip bij Penne all’amatriciana

Geen tijd om de saus zelf te maken? Warm dan 400 g Pancetta (pot, Grand’Italia) op en serveer met de penne en geraspte pecorino.

Tip
Beoordeel dit recept