De heerlijke smaak van pesto, gemaakt met verse basilicum! Zoek niet verder naar een pasta pesto recept, want de beste recepten voor pasta pesto's vind je hier! We bieden je 46 smaakvolle recepten, die je gemakkelijk maakt met behulp van onze producten. Grand'Italia Pesto alla Genovese wordt gemaakt van 100% verse Italiaanse basilicum, met de authentieke smaak van Italiaanse pesto. Voor de lekkerste pasta pesto.
Wil je meer weten over pesto? Bekijk dan deze video over hoe Grand'Italia Pesto alla Genovese wordt gemaakt en lees hierover meer in het artikel eronder.
Het geheim van Genua
Je hoort in Italië vaak dat een bepaalde pasta, pizza of saus oorspronkelijk uit een bepaalde streek komt. Dat geldt zeker voor pesto: de enige echte is de pesto alla Genovese – uit Genua dus. Het woord pesto is afgeleid van pestare, het fijnmalen van kruiden en specerijen in een marmeren vijzel met een pestello, een houten stamper. Basilicum is dé smaakmaker in pesto. Z’n smeuïgheid dankt het groene sausje aan de knoflook, olie, pijnboompitten en kaas. Als het even kan zowel Parmezaanse kaas als pecorino. In Genua eten ze hun pesto het liefst in een gerecht met linguine, aardappelen en sperziebonen. Maar pesto doet ’t ook goed als dip voor grissini, in een dressing of op een broodje. Ook zijn er diverse andere pestosmaken, de mogelijkheden zijn eindeloos!
Ga meteen aan de slag met de lekkerste Grand'Italia pasta pesto recepten. Een pasta pesto kan snel door de week of wat langer in het weekend, de variaties zijn eindeloos.
Ook zo'n lekker recept gemaakt? Laat het ons weten en tag @granditalianl op Instagram.