Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Baked pomodori orzo met pesto en paprika
Al forno orzo con peperoni, pomodori e pesto
Ben je op zoek naar een lichte, smaakvolle maaltijd die snel op tafel staat? Deze orzo met pesto en paprika is een echte topper, gemaakt door Anke van Balans in de keuken. Ze noemt het zelf: ‘comfort food, maar dan in balans!’ Met volkoren orzo, romige pesto van pomodori en pistache, sappige cherrytomaten en een vleugje mozzarella maak je in een handomdraai een gerecht dat voedzaam en heel lekker is. Perfect voor een doordeweekse avond.
Ingrediënten
-
40 g Orzo Volkoren
We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Orzo Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.
Bekijk product75 g magere kalkoen spekreepjes100 g cherrytomaten (gehalveerd)25 g rode ui (in halve ringen)25 g tomatenpuree25 g Tomaat-pistache pesto
Pesto Pomodori e Pistacchi wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met onder meer zongedroogde tomaten en pistachenoten.
Bekijk product25 g mozzarella (geraspt)Verse basilicumVoedingswaarde
- Kcal: 480
- Eiwitten: 29,5g
- Koolhydraten: 39,3g
- Vetten: 20,9g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Kook de volkoren orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten voor een 'al dente' bite.
- Bak ondertussen de rode ui, samen met de kalkoenspekjes tot ze goudbruin zijn.
- Voeg dan de cherrytomaatjes toe, samen met de tomatenpuree en romige Pesto Pomodori e Pistacchi.
- Roer de gekookte orzo erdoor en schep alles in een ovenschaal.
- Top af met de geraspte mozzarella en schuif de baked pomodori orzo voor 8-10 minuten de oven in.
- Serveer 'm met wat verse basilicum on top en genieten maar!
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.