Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Orzo met Pesto Pistache Balans in de keuken x Grand'Italia

Baked pomodori orzo met pesto en paprika

Al forno orzo con peperoni, pomodori e pesto

Makkelijk
35 min
480 kcal
Volkoren

Ben je op zoek naar een lichte, smaakvolle maaltijd die snel op tafel staat? Deze orzo met pesto en paprika is een echte topper, gemaakt door Anke van Balans in de keuken. Ze noemt het zelf: ‘comfort food, maar dan in balans!’ Met volkoren orzo, romige pesto van pomodori en pistache, sappige cherrytomaten en een vleugje mozzarella maak je in een handomdraai een gerecht dat voedzaam en heel lekker is. Perfect voor een doordeweekse avond.

Balansindekeuken x Grand'Italia
Een recept van: Balans in de keuken
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 40 g Orzo Volkoren
    Product Orzo Volkoren Grand'Italia

    We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Orzo Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.

    Bekijk product
  • 75 g magere kalkoen spekreepjes
  • 100 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • 25 g rode ui (in halve ringen)
  • 25 g tomatenpuree
  • 25 g Tomaat-pistache pesto
    Product Pesto Pomodori e Pistacchi Grand'Italia

    Pesto Pomodori e Pistacchi wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met onder meer zongedroogde tomaten en pistachenoten.

    Bekijk product
  • 25 g mozzarella (geraspt)
  • Verse basilicum

Voedingswaarde

  • Kcal: 480
  • Eiwitten: 29,5g
  • Koolhydraten: 39,3g
  • Vetten: 20,9g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Kook de volkoren orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 minuten voor een 'al dente' bite.
  3. Bak ondertussen de rode ui, samen met de kalkoenspekjes tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg dan de cherrytomaatjes toe, samen met de tomatenpuree en romige Pesto Pomodori e Pistacchi.
  5. Roer de gekookte orzo erdoor en schep alles in een ovenschaal.
  6. Top af met de geraspte mozzarella en schuif de baked pomodori orzo voor 8-10 minuten de oven in.
  7. Serveer 'm met wat verse basilicum on top en genieten maar!
Buon appetito!
Een recept van: Balans in de keuken
Balansindekeuken x Grand'Italia

Anke kun je kennen van Balans in de Keuken. Ze houdt van simpele maar voedzame gerechten. Koken moet vooral niet te lang duren, ze eet het liever op! Anke is dol op de Italiaanse keuken (vooral de toetjes!) en door de producten van Grand’Italia te gebruiken waant ze zich voor heel even weer op een terrasje in Toscane. All-time favoriet: pasta alla norma!

Bekijk meer recepten van Balans in de keuken!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten