Verdure di Stagione

Italianen zijn stapel op koken met verdure di stagione! Seizoensgroenten zijn de groenten die oorspronkelijk alleen in een bepaalde maand geoogst kunnen worden. Iedere maand heeft dus haar eigen seizoensgroenten. In Nederland zijn wij gewend om alle groenten het hele jaar door te kunnen kopen in de supermarkt. Toch blijft de groente van het seizoen een lekkere en bewuste keuze!
Variatie in seizoensgroenten
De Italiaanse keuken is sterk gebaseerd op seizoensgroenten. Dit maakt de gerechten zo heerlijk en vers. Maar hierdoor zijn de Italianen wel afhankelijk van de oogst. Mislukt de oogst van een groente door slecht weer, dan gebruiken de Italianen een andere seizoensgroente in hun gerechten. Zo kunnen Italiaanse gerechten dus per seizoen van elkaar verschillen!
Heerlijke én eerlijke recepten
Wil je ook koken met de Italiaanse flair en seizoensgroenten? Bekijk dan onze recepttip waar een typische seizoensgroente van de maand maart in verwerkt is spinazie.