De ingrediënten voor een heerlijk weekend

Grand'Italia Inspiratie heerlijk weekend

Wie kijkt er niet uit naar het weekend, of zoals ze dat in Italië noemen ‘fine settimana’? Na vijf (vaak) drukke en intensieve dagen vol verplichtingen en hard werken is het eindelijk tijd voor twee fijne en gezellige dagen. Hoe breng jij het liefst je vrije weekend door? Wij geven je graag wat tips van de Italianen voor een La Bella Vita weekend! 

Italianen brengen fine settimana graag door samen met het gezin of met een groepje vrienden. In ieder geval geldt; hoe meer zielen hoe meer vreugd. Zomers trekken Italianen er in het weekend graag op uit. Bijvoorbeeld voor verkoeling aan zee of bij een meer in de bergen, waarbij smaakvolle hapjes niet kunnen ontbreken! Meestal gaat dan ook de halve huisraad mee. 

Wie wat minder van de drukte houdt blijft in het weekend graag in de stad, om samen met wat vrienden een terrasje te pakken of om op het balkon onder het genot van een goed glas wijn van de zonnestralen te genieten. En op de wat koudere (winter)dagen? Dan komen Italianen graag bij elkaar over de vloer om samen te koken en te eten. Met elkaar genieten van goed smaakvol eten en een heerlijk Italiaanse wijn of drankje geeft dat knusse Italiaanse gevoel. 

Het recept voor genieten van La Bella Vita in het weekend is dan ook een goed borrelhapje. Wij delen graag 5 smaakvolle en eenvoudig te bereiden borrelrecepten met je, voor het snufje Italië tijdens jouw weekend. En met een handjevol ingrediënten zet je deze hapjes ook nog eens super snel op tafel! Het bekendste Italiaanse borrelhapje is misschien wel bruschetta (heerlijk overigens met onze Sugocasa), maar onderstaande hapjes zijn zeker ook de moeite waard! 

1. Crostini met Sugocasa, ansjovis en kappertjes  
2. Soepstengels met parmaham en pesto
3. Gehaktballetjes met pesto 

Beoordeel dit artikel