Gnocchi di Patate; de lekkerste variatie in de Italiaanse keuken

Grand'Italia Gnocchi Piccante recept

Ben je wel eens door de supermarkt gelopen op zoek naar een gevarieerde maaltijd voor het avondeten? Niet wetende waar je eigenlijk zin in hebt of overdonderd door alle keuzes? We maken je dat binnen de Italiaanse keuken graag iets gemakkelijker!

Omdat we je met Grand'Italia de mogelijkheid bieden een gevarieerde Italiaanse maaltijd te bereiden, kun je veel van onze pasta's en pastasauzen of pesto's perfect met elkaar combineren. Maar buiten de bekende Italiaanse pasta's en pastasauzen, inspireren we je graag met meer heerlijke Italiaanse producten. Wat dacht je bijvoorbeeld van gnocchi? Met onze Gnocchi di Patate en Mini Gnocchi di Patate haal je die Italiaanse variatie in huis. 

Wat is gnocchi? 

De Grand'Italia (Mini) Gnocchi di Patate zijn voor 80% gemaakt van aardappel en zijn daarmee een smaakvol alternatief voor pasta, aardappelen of rijst. De aardappel in de gnocchi geeft het een lichte, luchtige structuur en volle smaak. Naast aardappel wordt in gnocchi ook tarwemeel en wat rijstmeel gebruikt.

Maar is gnocchi dan pasta? Nee, gnocchi is dus eigenlijk geen pasta, maar je kunt het wel gebruiken zoals je pasta zou gebruiken. Met dit alternatief breng je variatie aan in jouw weekmenu. 

Hoe bereid je gnocchi? 

Veel mensen vinden het spannend om voor de eerste keer gnocchi te maken. Gewoonweg omdat ze het niet kennen en niet zo goed weten hoe je gnocchi het lekkerste kunt bereiden. Want wat eet je bij gnocchi? Gnocchi heeft veel verschillende bereidingen, waardoor je met gnocchi iedere keer weer een verrassend gerecht op tafel kunt zetten. En het is lekker met verschillende pastasauzen, maar kan ook perfect samen met een pesto of enkel verse groenten en een beetje olijfolie. 

Hoe bereiden we bij Grand'Italia Gnocchi het liefst? Gebakken! Kook de gnocchi 1 minuut voor en bak de gnocchi daarna zachtjes aan in een koekenpan, totdat deze een knapperig goudbruin korstje krijgt. De gnocchi blijft dan heerlijk zacht en smeuïg van binnen, maar wordt aan de buitenkant heerlijk knapperig. Andere bereidingen van gnocchi zijn: 

  • Enkel koken: Breng 1 liter water per 100g gnocchi aan de kook. Voeg wat zout aan het water toe. Kook de Gnocchi di Patate voor 3 minuten. De gnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven. 
  • Uit de oven: Kook de gnocchi lichtjes voor (1-2 minuten). Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de verse ingrediënten en eventuele pastasaus. Doe alles bij elkaar in een ovenschaal en bak de gnocchi in de oven af voor ongeveer 15 minuten. 

Grand'Italia's favoriete gnocchi recepten

Natuurlijk kan na deze snelle kennismaking met gnocchi ons advies over de lekkerste recepten niet ontbreken. We hebben een aantal heerlijke gerechten samengesteld met onze gnocchi, waar je vast en zeker van zult genieten. Is het de eerste keer dat je gnocchi maakt? Laat ons weten wat je ervan vond en tag ons op social media met @granditalianl. 

Beoordeel dit artikel