De beroemde chocoladedrank uit Turijn

Chocolade

Turijn wordt geroemd om haar liefde voor chocolade en dan vooral om haar Bicerin. Deze Turijnse specialiteit heeft zijn naam te danken aan Caffè Al Bicerin, waar vroeger het fornuis werd gebruikt om zowel deze chocoladedrank als het cafeetje zelf te verwarmen. 
Reis af naar deze prachtige stad of maak Bicerin gewoon thuis. 
Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 espresso (gezoet met een 1/2 koffielepel rietsuiker)
  • 100 gram pure chocola
  • 150 ml volle melk
  • 2 koffielepeltjes rietsuiker
  • 125 ml ongezoete slagroom


Laat de chocolade smelten samen met de volle melk en rietsuiker. Kook het mengsel 2 tot 3 minuten zacht door. Klop de slagroom op. Schenk eerst het warme chocolademengsel in het glas, vervolgens de koffie en maakt het af met 3 lepels slagroom. Overigens is het authentieke recept altijd geheim gebleven, maar deze combinatie komt heel dicht in de buurt. 
Bij Caffè Al Bicerin kun je naast de beroemde chocoladedrank ook gerechten eten op basis van chocolade en cacao.

Beoordeel dit artikel