Pastasalade gorgonzola en champignons

Insalata di Pasta con gorgonzola en funghi

Pak uit en geniet van de onverwachte combinatie in deze pastasalade met peer en gorgonzola. In deze pasta met blauwe kaas combineren we de klassieke Italiaanse smaken van gorgonzola en balsamico, met een eigentijdse en frisse twist van de peer. De rijke balsamicodressing blijft goed kleven aan de ribbels van onze driekleurige Penne en zorgt ervoor dat je in deze salade met peer en gorgonzola in iedere hap een beetje Italië proeft! Deze pastasalade is perfect om jezelf mee te verwennen of om indruk mee te maken op gasten. De vrolijke kleuren geven een levendige aanvulling op tafel. 

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Grand'Italia Penne Tricolori pasta

    Penne Tricolori bestaat uit een mix van groene, witte en rode holle pasta, de kleuren van de Italiaanse vlag! Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan (grano duro).

Voedingswaarden

  • Energie

    552kcal

  • Koolhydraten

    68,9g

  • Eiwitten

    15,2g

  • Vetten

    22,6g

  • Vezels

    5,9g

Bereidingswijze Pastasalade gorgonzola en champignons

  • Stap 1

    Kook de Penne Tricolori in 11 min. 'al dente'. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.

  • Stap 2

    Snijd de champignons in vieren en de peer in dunne partjes. Brokkel de gorgonzola grof. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de champignons 4 min. aan.

  • Stap 3

    Meng de Penne Tricolori met de olijfolie. Voeg vervolgens de champignons, partjes peer, rucola en de gebrokkelde gorgonzola toe en meng.

  • Stap 4

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met de balsamico siroop. Tip: Extra lekker met verse basilicum!

La Bella Vita tip Grand'Italia

La Bella Vita tip

Deze (pasta)salade peer blauwe kaas is een van de vele heerlijke twists op pastasalade die je kunt maken. Maar hoe stel je nu jouw perfecte pastasalade samen? Met een combinatie van verse groenten, goede pasta en een smaakvolle dressing, maak je al snel een pastasalade die perfect past bij jouw wensen en smaak. Wil je leren hoe je de lekkerste pastasalade samenstelt? Je leest het in 'ingrediënten voor de perfecte pastasalade'. 

Kooktip bij Pastasalade gorgonzola en champignons

Italiaanse kaas is heerlijk om een salade mee af te maken. Maar welke van de vele Italiaanse kazen combineert nu het beste in jouw favoriete pastasalade? In dit recept is de gorgonzola de ster van de salade, omdat deze goed samen gaat met de peer, champignons en balsamicodressing. Wil jij de perfecte kaas vinden om jouw pasta of (pasta)salade mee af te maken? Zo kies je de beste Italiaanse kaas

Variatietip bij dit recept: Vervang de kastanje champignons eens voor venkel, deze smaak gaat perfect samen met de gorgonzola en peer.

Kooktip recepten Grand'Italia
Beoordeel dit recept