Pastasalade met gegrilde groente

Insalata di pasta con verdure grigliate

Wanneer je zin hebt in een flinke dosis groente, is deze goed gevulde pastasalade een prima keuze! Met o.a. gegrilde paprika en cherrytomaten, geroosterde walnoten en frisse spinazie kun je van deze pastasalade blijven opscheppen.

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    637kcal

  • Koolhydraten

    66,1g

  • Eiwitten

    17,2g

  • Vetten

    31,9g

  • Vezels

    9,0g

Bereidingswijze Pastasalade met gegrilde groente

  • Stap 1

    Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook de Salade Pasta Casarecce volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 12 minuten, zodat deze lekker 'al dente' blijft. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.

  • Stap 2

    Verwarm de oven voor op grillstand. Snijd de paprika’s in reepjes. Doe de paprikareepjes en de cherrytomaten in een ovenschaal en gril voor 15 minuten. Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.

  • Stap 3

    Meng de Salade Pasta Casarecce met de Pesto Rosso. Voeg vervolgens de spinazie en de gegrilde groenten toe en meng nogmaals.

  • Stap 4

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met de knapperige (stukjes) walnoten.

Kooktip bij Pastasalade met gegrilde groente

Tip: Deze pastasalade is extra lekker met verse basilicum. Pluk wat basilicum van het plantje en strooi deze als garnering over het gerecht. Een heerlijke finishing touch! 

Tip
Recept pastasalade met gegrilde groente Grand'Italia
Beoordeel dit recept