Pastasalade tonijn

Insalata di pasta con tonno

Deze pastasalade tonijn is heerlijk fris door de verse groente en dressing. De vorm van de Fusilli Tricolori* vult zich met de citroendressing, en blijft toch heerlijk stevig. 

*Helaas is de Salade Pasta Casarecce niet meer beschikbaar. Maar je kunt deze pastasalade natuurlijk ook met één van onze andere pasta's maken. Gebruik bijvoorbeeld Fusilli Tricolori. De groenten blijven daar ook goed tussen de ribbels plakken en de drie kleuren geven de pastasalade een vrolijke uitstraling. 

  • < 20
  • Vis
Recept Pastasalade met tonijn en Salade Pasta Casarecce Grand'Italia

Ingrediënten

  • Pasta Fusilli Tricolori 500g Grand'Italia

    Fusilli Tricolori bestaat uit een mix van groene, witte en rode spiraalpasta, de kleuren van de Italiaanse vlag! Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan (grano duro).

Voedingswaarden

  • Energie

    570kcal

  • Koolhydraten

    60,8g

  • Eiwitten

    32,8g

  • Vetten

    20,6g

  • Vezels

    6,4g

Bereidingswijze Pastasalade tonijn

  • Stap 1

    Kook de Fusilli Tricolori in 6 min. 'al dente'. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.

  • Stap 2

    Pers één citroen uit. Snijd de andere in partjes en de paprika's in blokjes.

  • Stap 3

    Meng de pasta met citroensap, olijfolie, 1 blikje tonijn (met olie), kappertjes en babyspinazie. Voeg de paprika's en zout naar smaak toe.

  • Stap 4

    Schep op de borden en verdeel de rest van de tonijn en de partjes citroen erover. Bestrooi met zwarte peper.

Kooktip bij Pastasalade tonijn

Heb je wat van deze pastasalade over? Dan kun je deze prima bewaren en morgen als lunch eten. Pastasalades lenen zich hier perfect voor, doordat de pasta ook dan haar stevige al dente bite behoudt. Probeer bijvoorbeeld ook eens een pastasalade in een pot. Je kunt de pastasalade zo gemakkelijk meenemen. 

Kooktip
Beoordeel dit recept