Pastasalade met peer en gorgonzola

Insalata di pasta con pere e gorgonzola

Pak eens uit en verwen jezelf (en je gasten) met deze verrassende pastasalade met peer en gorgonzola. Geniet van deze klassieke Italiaanse smaakcombinatie in een modern jasje. De balsamico dressing hecht perfect aan de geribbelde structuur van de Salade Pasta Penne.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Salade Pasta Penne 500g Grand'Italia

    Verfijnde Penne van 100% natuurlijke ingrediënten, perfect voor heerlijke en kleurrijke pastasalades.

Bereidingswijze Pastasalade met peer en gorgonzola

  • Stap 1

    Kook de Salade Pasta Penne in 11 min. 'al dente'. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.

  • Stap 2

    Snijd de champignons in vieren en de peer in dunne partjes. Brokkel de gorgonzola grof. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de champignons 4 minuten aan.

  • Stap 3

    Meng de Salade Pasta Penne met de olijfolie. Voeg vervolgens de champignons, partjes peer, rucola en de gebrokkelde gorgonzola toe en meng.

  • Stap 4

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met de balsamico siroop. Tip: Extra lekker met verse basilicum!

  • Stap 5

    Variatietip: Vervang de kastanje champignons eens voor venkel, deze smaak gaat perfect samen met de gorgonzola en peer.

Recept pastasalade met peer en gorgonzola Grand'Italia
Beoordeel dit recept