< Terug naar de receptenzoeker

Pipe Rigate met Bolognese saus

Pipe Rigate alla Bolognese

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Pipe Rigate Pipe Rigate
  • 400 gram gram Grand'Italia
    Bolognese Bolognese
  • 300 gram gram
    rundergehakt rundergehakt
  • 1 stuk stuks
    bleekselderij stengel bleekselderij stengels
  • 100 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 snufje snufjes
    peper en zout peper en zout
  • 1 stuk stuks
    winterpeen winterpenen
  • 1 stuk stuks
    rode ui, fijngesnipperd rode uien, fijngesnipperd
  • 1 scheutje scheutjes
    olijfolie olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Breng het water voor de pasta aan de kook.
  2. Stap 2

    Snijd de winterpeen in blokjes. Kook de blokjes 5 minuten voor in een steelpan. Snijd intussen de bleekselderij in plakjes.
  3. Stap 3

    Bak de ui en het gehakt in olijfolie in een koekenpan. Voeg de wortelblokjes, bleekselderij en als laatste de saus toe en laat 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Stap 4

    Kook intussen de Pipe Rigate volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng deze door de saus. Garneer met Parmezaanse kaas.