Penne met linzen bolognese

Penne di bolognese lenticchie

Een heerlijk vegetarisch pasta recept. Vegetarisch eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Peulvruchten zijn bijvoorbeeld heel goede vleesvervangers, en zijn ook geschikt voor een kleiner budget. Maak jij vanavond de penne met linzen bolognese?

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Penne met linzen bolognese

  • Stap 1

    Spoel de linzen met koud water. Kook de gedroogde linzen in 25 minuten gaar in ruim water en giet af.

  • Stap 2

    Verwarm de zonnebloemolie in een stoofpan en fruit de ui ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de wortel, zongedroogde tomaten en tomatenpuree toe en roerbak nog 3 minuten mee. Voeg de Grand'Italia Sugocasa Tradizionale pastasaus en linzen toe en laat 10 minuten op laag vuur sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  • Stap 3

    Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de penne direct met de saus. Roer goed.

  • Stap 4

    Verdeel de pasta over de borden, garneer met de rucola en Parmezaanse kaas en serveer direct.

Beoordeel dit recept