Zoete taartjes van aubergines

Tortini dolci di melanzane

(892)

De combinatie van aubergine, chocola en noten is om je vingers bij af te likken!

  • < 50
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Zoete taartjes van aubergines

  • Stap 1

    Schil de aubergines en snijd ze met behulp van een deegvormpje in dunne ronde plakjes. Haal de plakjes door de bloem en bak ze in een koekenpan met voldoende olijfolie tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • Stap 2

    Als de aubergines nog warm zijn, op smaak brengen met suiker, kaneel en citroenschil. Laat ze 30 minuten staan bedekt met plasticfolie.

  • Stap 3

    Meng voor de vulling de walnoten, de sinaasappelschil, 75 gram van de chocolade, de citroenschil en verkruimelde Amaretti door elkaar.

  • Stap 4

    Smelt voor de chocoladesaus in een pan de rest van de chocolade op zacht vuur, voeg de melk toe en een lepeltje maïsolie. Eventueel de dikte van de saus aanpassen met wat lauw water.

  • Stap 5

    Warm voor de sinaasappelsaus in een pan de sinaasappelsap op met de suiker en de zetmeel. Laten koken voor ca. 3-4 minuten tot de gewenste dikte bereikt is. Zet het vuur uit en voeg tot slot de likeur toe.

  • Stap 6

    Vul een deegvormpje met een paar plakken aubergine, een laagje vulling, nog een paar plakjes aubergine en de chocoladesaus. Garneer met een paar lijnen sinaasappelsaus en stukjes walnoot.

Beoordeel dit recept