Ingrediënten
Bereidingswijze Zanddeegkoekjes met nutellachocolade
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden
-
Stap 2
Zeef de bloem en de cacao in een kom. Voeg er de suiker, de amandelen, de boter en de eierdooier bij en meng alles tot een egaal deeg.
-
Stap 3
Snijd het deeg in 4 stukken en rol de stukken uit tot een dunne staaf van ca. 2 cm doorsnee. Snijd de staaf om de 2 cm in kleine stukken. Rol elk stukje voorzichtig in vochtige handpalmen tot een balletje ter grootte van een walnoot. Bevochtig om de zoveel balletjes je handen zodat ze niet blijven plakken. Leg de balletjes met veel ruimte ertussen op een bakplaat met bakpapier. Bak ze ca. 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen.
-
Stap 4
Smeer op de helft van de koekjes een beetje chocopasta op de platte kant en druk er de andere helft van de koekjes met de platte kant tegenaan. Je kunt de koekjes bewaren in een afgesloten doos.