Spaghetti di farro con broccoli e pomodori secchi

Volkoren Spelt Spaghetti met broccoli en zongedroogde tomaten

(605)

Het Italiaanse farro kennen wij als spelt, een graansoort die na de maling nog allerlei belangrijke voedingsstoffen bevat. Combineer 'm met broccoli - een groente die boordevol vezels, vitaminen en ijzer zit - dan ben je goed bezig.

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    610kcal

  • Koolhydraten

    84g

  • Eiwitten

    25g

  • Vetten

    17g

Bereidingswijze Spaghetti di farro con broccoli e pomodori secchi

  • Stap 1

    Breng een pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Breng ondertussen nog een pan water met wat zout aan de kook. Kook de broccoliroosjes beetgaar, doe in een vergiet en spoel af met koud water. 

  • Stap 3

    Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de Sugocasa en 2/3 van de kruiden toe.

  • Stap 4

    Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg samen met de broccoliroosjes toe aan de saus. Laat 5-10 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper. Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en rooster de amandelen lichtbruin. Doe ze op een bord.

  • Stap 5

    Meng de pasta door de saus en strooi de amandelen, kaas en de rest van de kruiden erover.

Recept Spaghetti di farro con broccoli e pomodori secchi Grand'Italia

Wist je dat oregano - origano in het Italiaans - het blad is van wilde marjolein? Het groeit in Italië op veel plekken in het wild. Door de variëteit in klimaat en bodem verschilt ook de smaak per streek.

Beoordeel dit recept