< Terug naar de receptenzoeker

Spaghetti di farro con broccoli e pomodori secchi

Volkoren Spelt Spaghetti met broccoli en zongedroogde tomaten

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Volkoren Spelt Spaghetti Volkoren Spelt Spaghetti
  • 690 gram gram Grand'Italia
    Sugocasa Erbe Sugocasa Erbe
  • 90 gram gram Grand'Italia
    Pomodori Secchi (zongedroogde tomaten) Pomodori Secchi (zongedroogde tomaten)
  • 400 gram gram
    broccoli, in roosjes broccoli, in roosjes
  • 1 eetlepel eetlepels
    extra vergine olijfolie extra vergine olijfolie
  • 1
    ui, gesnipperd ui, gesnipperd
  • 2 tenen tenen
    Knoflook, geperst Knoflook, geperst
  • 1 bosje bosjes
    verse oregano en/of basilicum, fijngesneden verse oregano en/of basilicum, fijngesneden
  • 30 gram gram
    geschaafde amandelen geschaafde amandelen
  • 1 snufje snufjes
    zwarte peper zwarte peper
  • 50 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Breng een pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Stap 2

    Breng ondertussen nog een pan water met wat zout aan de kook. Kook de broccoliroosjes beetgaar, doe in een vergiet en spoel af met koud water.&nbsp;
  3. Stap 3

    Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de Sugocasa en 2/3 van de kruiden toe.
  4. Stap 4

    Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg samen met de broccoliroosjes toe aan de saus. Laat 5-10 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper. Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en rooster de amandelen lichtbruin. Doe ze op een bord.
  5. Stap 5

    Meng de pasta door de saus en strooi de amandelen, kaas en de rest van de kruiden erover.