Ingrediënten
-
Door de grove structuur biedt deze volkoren Spaghetti een goede bron van vezels.
-
-
-
-
-
-
-
Bereidingswijze Volkoren spaghetti met krokante groenten
-
Stap 1
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
-
Stap 2
Haal intussen met lange stroken (gebruik hiervoor een dunschiller of kaasschaaf) de schil van de aubergine en de courgette af. Snijd deze stroken in dunne, lange reepjes.
-
Stap 3
Snijd de wortel met een dunschiller telkens een kwartslag draaiend, in lange stroken. Let op: gooi de buitenste schil (strook) wel weg! Ontvel de ui en snijd deze in dunne ringen.
-
Stap 4
Hak het binnenste van de courgette en de aubergine heel fijn en bak deze in een grote pan (hier komt later de spaghetti bij) met een flinke scheut olijfolie. Breng het baksel op smaak met peper en zout.
-
Stap 5
Giet de spaghetti af, meng deze met het baksel en zet de pan op een laag vuur even weg.
-
Stap 6
Frituur tot slot alle groenten kort in de frituurolie. Dit kan in een automatische frituurpan, maar ook met (olijf- frituur- of arachideolie) in een gewone pan op hoog vuur. Haal de groenten er tijdig uit voordat ze bruin worden.
-
Stap 7
Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de gefrituurde groenten en de verse basilicum.