Vissoep uit Ancona

Brodetto all’Anconetana

(1384)

Een authentieke brodetto met lekkere dagverse zeevruchten

  • < 60
  • Vis

Ingrediënten

  • Grand'Italia Sugocasa Tradizionale

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Bereidingswijze Vissoep uit Ancona

  • Stap 1

    Fruit de ui in een flinke scheut olijfolie. Voeg de knoflook toe en fruit deze op laag vuur even mee. Giet de sugocasa, de laurier en de visbouillon erbij. Breng de soep aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 2

    Snijd intussen de vis in stukken en wentel deze door de bloem. Voeg de vis in de juiste volgorde van kooktijd* bij de soep en laat met het deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken. Niet roeren, want dat maakt de vis kapot.

  • Stap 3

    Voeg na de 15 minuten kooktijd de gamba's, kleine garnaaltjes, coquilles, de mosselen en de azijn bij de soep en laat alles nog eens 5 minuten pruttelen.

  • Stap 4

    Leg in elke soepkom een snee brood. Giet er de vissoep overheen en roer er de peterselie door. * Volgorde van de kooktijden van de vis: voeg eerst de zeeduivel toe aan de soep, dan na een paar minuten de kabeljauw, de rode poon en de schelvis. Daarna de garnalen en de kreeftjes. Voeg pas in de laatste minuten de fijnere vissoorten zoals de tongfilet, de heek en de schol toe.

Beoordeel dit recept