Ingrediënten
Bereidingswijze Toscaanse slagroomcake
-
Stap 1
Snijd de cake in plakken van 1 cm. Meng de maraschino met de cognac en besprenkel hiermee de cake.
-
Stap 2
Bekleed een ronde kom van ongeveer 1,5 liter inhoud met plasticfolie en vervolgens de wanden met plakjes cake. Bewaar de rest van de cake om de kom aan de bovenkant dicht te maken.
-
Stap 3
Klop de slagroom met een mixer stijf en roer er de poedersuiker door. Meng eenderde van de chocolade en alle hazelnoten, amandelen en rozijnen door de slagroom en besmeer de cakewanden met de helft van het roommengsel. Zet de cake in de koelkast.
-
Stap 4
Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en roer dit door het resterende roommengsel. Vul hiermee de kom tot een cm onder de rand. Sluit de bovenkant van de kom met de overgebleven cake. Dek de kom af met plastic folie en zet tot gebruik weg in de koelkast.
-
Stap 5
Leg voor het serveren een bord omgekeerd op de kom en draai het geheel om. Haal de kom er voorzichtig af halen en verwijder het plastic. Bestrooi de zuccotto met banen poedersuiker en cacaopoeder en snijd hem in stukken.