< Terug naar de receptenzoeker

Tortellini in brodo rosso

Tortellini in brodo rosso

De ‘naveltjes van Venus’ in rode bouillon. Ben jij benieuwd naar dit recept en het verhaal achter dit recept? Kook, proef en beleef de recepten en meer met de Pasta Maestro app.

Ingrediënten

  • 220 gram gram Grand'Italia
    Tortellini al Gusto Carne 220g Tortellini al Gusto Carne 220g
  • 1 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 1
    ui, gesnipperd ui, gesnipperd
  • 2 teentje teentjes
    knoflook, in dunne plakjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel eetlepels
    suiker suiker
  • 100 ml ml
    rode wijn rode wijn
  • 900 ml ml
    kippenbouillon kippenbouillon
  • 1
    winterpeen, kleingesneden winterpeen, kleingesneden
  • 1
    prei, in halve ringen prei, in halve ringen
  • 1 stengel stengels
    bleekselderij, in boogjes bleekselderij, in boogjes
  • 100 gram gram
    Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
  • klein hand handen
    verse oreganoblaadjes, in reepjes verse oreganoblaadjes, in reepjes
  • bosje bosjes
    bieslook, kleingesneden bieslook, kleingesneden

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Snijd de groenten.
  2. Stap 2

    Verhit de olie in een pan.
  3. Stap 3

    Fruit de ui en knoflook in de pan voor 1 minuut en strooi de suiker erover. Laat het geheel op laag vuur karamelliseren (ongeveer 5 minuten). Roer regelmatig.
  4. Stap 4

    Voeg de rode wijn, bouillon, wortel, prei, bleekselderij en de Tortellini toe en laat ± 15 minuten zachtjes koken tot de Tortellini al dente is.
  5. Stap 5

    Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de Parmezaanse kaas en verse kruiden.