< Terug naar de receptenzoeker

Tortellini ai formaggio

tortellini met kaas

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Tortellini ai Formaggi 440g Tortellini ai Formaggi 440g
  • 1 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 1 teen tenen
    knoflook, fijngesneden knoflook, fijngesneden
  • 500 gram gram
    tomaat, in vieren tomaten in vieren
  • 250 ml ml
    groentebouillon groentebouillon
  • 1 takje takjes
    tijm tijm
  • 1 bosje bosjes
    basilicum, blaadjes gescheurd basilicum, blaadjes gescheurd
  • 1 bosje bosjes
    peterselie, fijngehakt peterselie, fijngehakt
  • 100 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en tomaten 1 minuut.
  2. Stap 2

    Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de tijm toe en laat 15 min. zachtjes koken.
  3. Stap 3

    Haal de tijm eruit, deze heeft zijn smaak voldoende afgegeven. Pureer de saus met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  4. Stap 4

    Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Stap 5

    Schep de pasta, basilicum en peterselie door de saus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.