Tagliatelle primavera

Tagliatelle primavera

(457)

De lente op je bord, dat klinkt fris en fruitig. Deze ‘klassieke’ pasta met voorjaarsgroenten is overigens niet zo Italiaans als je zou denken… Met (diepvries-) tuinbonen, doperwten en verse groene asperges ben je niet aan het seizoen gebonden voor de bereiding van deze frisse lentepasta.Lees meer...

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Tagliatelle primavera

  • Stap 1

    Breek en klop de eieren in een kom.

  • Stap 2

    Maak een bergje van de semola op een schoon en droog werkvlak. Maak middenin een kuiltje en giet daarin het eimengsel.

  • Stap 3

    Roer vanuit het midden tot de eieren zijn gemengd met het meel.

  • Stap 4

    Kneed het meel stevig met je handen (10 tot 15 minuten) tot het soepel is.

  • Stap 5

    Voeg wat semola of water toe als het deeg te nat of te droog is.

  • Stap 6

    Leg minstens een half uur (in plastic folie) op een droge plaats te rusten.

  • Stap 7

    Kook de Paglia e Fieno volgens de aanwijzing op de verpakking.

  • Stap 8

    Snijd de asperges in stukjes en kook 5 minuten. Schep uit de pan en leg in koud water.

  • Stap 9

    Verdeel het deeg voor de pasta in stukken van 125 g per persoon en rol het uit.

  • Stap 10

    Nu kan het deeg door de pastamachine. Begin op de dikste stand en vouw telkens dubbel. Langzaam zie je het mooi fluwelig van structuur worden. Je kunt het verder bewerken tot bijvoorbeeld tagliatelle.

  • Stap 11

    Kook de pasta 1-2 minuten in ruim kokend water tot het boven komt drijven.

  • Stap 12

    Verhit de olie in een pan. Bak de bleekselderij al roerend 2 minuten. Roer de tuinbonen, erwtjes en room erdoor en kook alles nog 4 minuten.

  • Stap 13

    Voeg de asperges en de Parmezaanse kaas toe.

  • Stap 14

    Laat de saus 1 minuut sudderen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

  • Stap 15

    Giet de Paglia e Fieno af, schep door de saus en serveer meteen.

In deze pasta is duidelijk de lente – primavera – te proeven. Wat de kok voor zijn Primavera ook aan ingrediënten gebruikt, altijd zal het een combinatie zijn van frisse, jonge voorjaarsgroenten zoals tuinbonen, erwten, verse scheuten, asperges of lente-ui. Dit gerecht is overigens geen echt oorspronkelijke Italiaanse klassieker, zoals naamgenoot La Primavera - de wielerkoers.

Beoordeel dit recept