Tagliatelle met zalm en groene asperges

Tagliatelle al salmone e asparagi verdi

Maak deze pasta met asperges en zalm en je waant je even op het terras in Italië op een zonnige dag! Groene asperges zijn échte seizoensgroenten, dus perfect voor dit heerlijke lenterecept. 

  • < 20
  • Vis

Ingrediënten

  • Pasta Tagliatelle all'Uovo 500g Grand'Italia

    Tagliatelle wordt gemaakt door vellen pasta op te rollen en in linten te snijden.

Voedingswaarden

  • Energie

    755kcal

  • Koolhydraten

    76g

  • Eiwitten

    31g

  • Vetten

    35g

Bereidingswijze Tagliatelle met zalm en groene asperges

  • Stap 1

    Snijd de asperges in 3 gelijke stukken. Snijd de venkel in de lengte doormidden. Snijd de helften elk in 8 dunne parten.

  • Stap 2

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 3

    Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de stukken asperge en venkel 5 min. Schep regelmatig om.

  • Stap 4

    Houd 2 el bosui achter en voeg de rest met de knoflook toe aan de pan met de asperges en venkel. Bak een paar min. mee tot de knoflook lichtbruin kleurt.

  • Stap 5

    Voeg de crème fraîche, het citroensap en basilicum toe en breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout.

  • Stap 6

    Schep de saus door de pasta en verdeel over de borden. Bestrooi met de zalmflakes en de achtergehouden bosui.

Beoordeel dit recept