Tagliatelle met warmgerookte zalmflakes en groene asperges

Tagliatelle con salmone, finocchio, cipolotti e asparagi verdi

(1733)

Zalm met asperges is naast asperge, eieren met ham, een klassieke combinatie. Althans, als het om witte asperges gaat. Maar voor deze pasta kiest de Italiaan voor de groene asperge. Die is daar veel populairder dan bij ons. Net iets steviger en dus gemakkelijker door een pasta te roeren.

  • < 20
  • Vis

Ingrediënten

  • Pasta Tagliatelle all'Uovo 500g Grand'Italia

    Tagliatelle wordt gemaakt door vellen pasta op te rollen en in linten te snijden.

Voedingswaarden

  • Energie

    665kcal

  • Koolhydraten

    73,4g

  • Eiwitten

    29,9g

  • Vetten

    26,5g

  • Vezels

    6g

Bereidingswijze Tagliatelle met warmgerookte zalmflakes en groene asperges

  • Stap 1

    Fruit de knoflook in de olijfolie.

  • Stap 2

    Voeg vervolgens de groene asperges toe en bak ca. 5 minuten.

  • Stap 3

    Kook de Tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking.

  • Stap 4

    Voeg de venkel en de lente-ui toe aan de asperges en bak 5 minuten mee.

  • Stap 5

    Voeg de crème fraîche, citroensap en basilicum toe. Breng indien gewenst op smaak met peper en zout.

  • Stap 6

    Voeg de zalmflakes aan de saus toe en serveer de saus op de Tagliatelle all’Uovo.

Beoordeel dit recept