< Terug naar de receptenzoeker

Tagliatelle met warmgerookte zalmflakes en groene asperges

Tagliatelle con salmone, finocchio, cipolotti e asparagi verdi

Voor deze klassieke combinatie van zalm met asperges kiest de Italiaan voor de groene asperge. Die is daar veel populairder dan bij ons. Net iets steviger en dus gemakkelijker door een pasta te roeren. Lees het in de Pasta Maestro app en proef dit heerlijke recept! 

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Tagliatelle all'Uovo Tagliatelle all'Uovo
  • 250 gram gram
    groene asperges asperges
  • 2 teentje teentjes
    knoflook knoflook
  • bosje bosjes
    lente-ui, in ringetjes lente-ui, in ringetjes
  • 2 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 1
    venkelknol, in reepjes venkelknol, in reepjes
  • hand handen
    basilicum, fijngesneden basilicum, fijngesneden
  • 150 ml ml
    crème fraiche crème fraiche
  • 1/2
    citroen citroenen
  • 250 gram gram
    zalmflake zalmflakes
  • peper en zout peper en zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Fruit de knoflook in de olijfolie.
  2. Stap 2

    Voeg vervolgens de groene asperges toe en bak ca. 5 minuten.
  3. Stap 3

    Kook de Tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking.
  4. Stap 4

    Voeg de venkel en de lente-ui toe aan de asperges en bak 5 minuten mee.
  5. Stap 5

    Voeg de crème fraîche, citroensap en basilicum toe. Breng indien gewenst op smaak met peper en zout.
  6. Stap 6

    Voeg de zalmflakes aan de saus toe en serveer de saus op de Tagliatelle all’Uovo.