< Terug naar de receptenzoeker

Tagliatelle con pesto e pomodorini

Tagliatelle met pesto en trostomaatjes

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Tagliatelle all'Uovo Tagliatelle all'Uovo
  • 185 gram gram Grand'Italia
    Pesto alla Genovese Pesto alla Genovese
  • 250 gram gram
    trostomaatje trostomaatjes
  • 1 eetlepel eetlepels
    extra vergine olijfolie extra vergine olijfolie
  • 4 eetlepel eetlepels
    pijnboompitten pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gram gram
    boter boter

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Stap 2

    Leg de tomaatjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en zout en rooster ze 12-15 min. in de oven.
  3. Stap 3

    Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een beetje van het kookvocht.
  4. Stap 4

    Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten goudbruin. Doe ze op een bord.
  5. Stap 5

    Doe de pesto en de boter in een kom en voeg een beetje kookvocht van de pasta toe, zodat de boter smelt.
  6. Stap 6

    Schep de tagliatelle door het pesto-botermengsel en garneer met de tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Lekker met basilicum.