< Terug naar de receptenzoeker

Tagliatelle met paddenstoelen en rauwe ham

Tagliatelle Paglia e Fieno con funghi e prosciutto

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Paglia e Fieno all'Uovo Paglia e Fieno all'Uovo
  • 1 fles flessen Grand'Italia
    Sugocasa Erbe Sugocasa Erbe
  • 250 gram gram
    kastanjechampignons, in schijfjes gesneden kastanjechampignons, in schijfjes gesneden
  • 100 gram gram
    cantharellen of andere verse paddenstoelen cantharellen of andere verse paddenstoelen
  • 100 gram gram
    rauwe ham rauwe ham
  • 1
    sjalotje sjalotjes
  • 1 teentje teentjes
    knoflook, gepeld knoflook, gepeld
  • 1 bosje bosjes
    basilicum basilicum
  • 1 scheut scheuten
    extra vergine olijfolie extra vergine olijfolie
  • 1 snufje snufjes
    zout zout
  • 1 snufje snufjes
    zwarte peper zwarte peper
  • 1 hand handen
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Zet een grote pan water voor de pasta op het vuur (1 liter water per 100 gr. pasta).
  2. Stap 2

    Fruit de sjalot en knoflook langzaam in een scheut olijfolie tot ze zacht zijn.&nbsp;
  3. Stap 3

    Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes/reepjes en voeg ze aan de olie toe. Laat ze 6-7 minuten op middelhoog vuur garen zodat het vocht dat vrijkomt kan verdampen.
  4. Stap 4

    Voeg de Sugocasa en de basilicumblaadjes toe (bewaar een paar blaadjes als garnering) en laat het geheel nog 5-10 minuten pruttelen.
  5. Stap 5

    Kook de Tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en meng door de saus en voeg de ham in reepjes toe. Breng eventueel op smaak met peper en garneer met de extra basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.
  6. Variatie tip:

    Voor een lekker krokante bite kun je de ham kort bakken voor je deze toevoegt aan de maaltijd.