Penne all’Uovo met paddenstoelen en rauwe ham

Penne all'Uovo con funghi e prosciutto

(650)

Op zoek naar een Italiaans recept uit de moderne Italiaanse keuken? Eentje waar de ingrediënten je echt verrassen? Zoek niet verder! Dit recept heeft de romige smaak van ei in de pasta, de verse tomatensmaak van de heerlijke Sugocasa Erbe en een vernieuwende combinatie van paddenstoelen, sugar snaps en rauwe ham. 

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Penne all'Uovo 500g Grand'Italia

    De korte vorm van deze Penne brengt de rijke, volle eiersmaak goed naar boven.

  • Pastasaus Sugocasa Erbe 690g Grand'Italia

    Sugocasa Erbe is een heerlijke basis tomatensaus, gemaakt van 20 verse, zongerijpte tomaten en Italiaanse kruiden.

Voedingswaarden

  • Energie

    564kcal

  • Koolhydraten

    90,8g

  • Eiwitten

    28,3g

  • Vetten

    6,6g

  • Vezels

    8,7g

Bereidingswijze Penne all’Uovo met paddenstoelen en rauwe ham

  • Stap 1

    Snijd de sugar snaps over de lengte doormidden, halveer de paddenstoelen en snijd de rauwe ham in reepjes.

  • Stap 2

    Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 7 min. zodat deze lekker ‘al dente’ blijft.

  • Stap 3

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen 5 minuten. Voeg de sugar snaps toe en roerbak nog 3 minuten mee. Schenk de Sugocasa Erbe erbij en verwarm het geheel nog 5 minuten.

  • Stap 4

    Meng de penne all'Uovo erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 5

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met de reepjes ham, wat blaadjes basilicum en de Parmezaanse kaas.

  • Stap 6

    Voor een lekker krokante bite kun je de ham kort bakken voor je deze toevoegt aan de maaltijd.

Beoordeel dit recept