< Terug naar de receptenzoeker

Tagliatelle met kappertjespesto

Tagliatelle con pesto di capperi

Ingrediënten

  • 500 gram gram Grand'Italia
    Tagliatelle all'Uovo Tagliatelle all'Uovo
  • 2 eetlepel eetlepels Grand'Italia
    Capperi (kappertjes) Capperi (kappertjes)
  • 6 stuk stuks
    ansjovis ansjovis
  • 1 stuk stuks
    knoflook knoflook
  • 40 gram gram
    pijnboompit pijnboompitten
  • 1 bosje bosjes
    verse basilicum verse basilicum
  • 1 bosje bosjes
    peterselie peterselie
  • 1 scheutje scheutjes
    olijfolie olijfolie
  • 1 snufje snufjes
    peper peper
  • 1 snufje snufjes
    zout zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  2. Stap 2

    Pureer de overige ingrediënten al pulsend (mixer met korte pauzes laten draaien) in een keukenmixer en maak er een gelijkmatige pesto van. Gebruik indien mogelijk een grote vijzel in plaats van een keukenmixer voor het verkrijgen van een nog fijnere pesto. Breng de pesto eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Stap 3

    Giet de tagliatelle af en roer de pesto samen met de tagliatelle 1 minuut in een pan voorzichtig door elkaar.