Tagliatelle all’uovo

Tagliatelle all’uovo

(333)

Gebruik jij pasta van 100% durum tarwe? Kijk op de verpakking wat de ingrediënten van de pasta zijn die je koopt, want de ene pasta is de andere niet. Ga voor een authentieke Italiaanse kwaliteit.

  • < 60
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Tagliatelle all’uovo

  • Stap 1

    Breek en klop de eieren in een kom.

  • Stap 2

    Maak een bergje van de semola op een schoon en droog werkvlak. Maak middenin een kuiltje en giet daarin het eimengsel.

  • Stap 3

    Roer vanuit het midden tot de eieren zijn gemengd met het meel.

  • Stap 4

    Kneed het meel stevig met je handen (10 tot 15 minuten) tot het soepel is.

  • Stap 5

    Voeg wat semola of water toe als het deeg te nat of te droog is.

  • Stap 6

    Leg minstens een half uur (in plastic folie) op een droge plaats te rusten.

  • Stap 7

    Verdeel het deeg in stukken van 125 g per persoon en rol het uit.

  • Stap 8

    Nu kan het deeg door de pastamachine. Begin op de dikste stand en vouw telkens dubbel. Langzaam zie je het mooi fluwelig van structuur worden. Je kunt het verder bewerken tot bijvoorbeeld tagliatelle.

  • Stap 9

    Kook de pasta 1-2 minuten in ruim kokend water tot het boven komt drijven.

Beoordeel dit recept