< Terug naar de receptenzoeker

Tagliatelle all’Uovo met groene groenten en gerookte zalm

Tagliatelle all'Uovo con salmone

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Tagliatelle all'Uovo 500g Tagliatelle all'Uovo 500g
  • 200 gram gram
    aspergebroccoli (ook bekend als bimi) aspergebroccoli (ook bekend als bimi)
  • 1
    citroen citroenen
  • 200 gram gram
    gerookte zalm zalm
  • 300 gram gram
    verse spinazie verse spinazie
  • 75 gram gram
    roomkaas roomkaas
  • 10 gram gram
    basilicum (blaadjes) basilicum (blaadjes)
  • 2 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • snufje snufjes
    zwarte peper zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwijder de uiteindes van de aspergebroccoli, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  2. Stap 2

    Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Stap 3

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en roerbak de aspergebroccoli 3 minuten. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe totdat deze geslonken is. Meng de tagliatelle erdoor, bak 3 minuten mee en haal dan de pan van het vuur. Roer voorzichtig de roomkaas met het citroensap en de citroenrasp erdoorheen. Breng op smaak met zwarte peper.
  4. Stap 4

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met de reepjes zalm en wat blaadjes basilicum.
  5. Tip

    Lekker met kappertjes en Parmezaanse kaas!